Proud

Proud

Anotace: Krátká báseň o životě

Ztrácím se, jak v labyrintu plném cest.
Ztrácím se, jak v oblacích plných hvězd.
Chci být svobodný a ne se nechat vést.
Chci být svobodný, neodpykávat si svůj trest.

Bere mi to sílu zas normálně žít,
Bere mi to naději, že někdy bude líp.
Co dál se svým životem udělám?
Bere mi to všechno, co do toho dám.

Nemám sílu udávat si sám směr,
Jsem unášen pryč slabým proudem.
Proudem konečným, proudem zlým,
a je jen na mě jestli vyskočím.

Jestli se ze spárů nicoty vymotám,
nebo podlehnu všem lidským samotám.
Všichni mí jsou pryč,
a já jsem sám.
Autor Inco Gnito, 13.06.2007
Přečteno 288x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

první verš se mi líbí nejvíc...

20.07.2007 18:37:00 | její alter ego

Incognito, nebo anonymous??? Asi to v Tvém případě vyjde nastejno. A Tvá báseň - už jsem hodnotil, ucházející...

15.06.2007 00:21:00 | G.P.

Pěkné rýmy a krásný závěr. co víc k tomu dodat =O)

13.06.2007 13:39:00 | Elvien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí