Balada o křehkosti.

Balada o křehkosti.

Anotace: Naše silnice jsou plné krve,poněvadž život je tak křehký.Materiální exhibicionismus konformní společnosti,absence etiky.......

Na dálnici osobnost ztrácím,
kilometru každém,
tisíckrát zvracím,
duši,
bez ní tělo uchvástaná flákota,
co za volantem světem v kvaltu,
plazí se po asfaltu,
pro prachy v prachu,
pro bohatství v otroctví spěchu,
konformní před sebou ženou,
stádo konzumních měchů,
a já,
po odstavném pruhu v protisměru,
s rozžatou lampou kráčím hledat,
ze Tvých vlasů stuhu,
až tam,
kde v žáru zčernal,
červený mercedes,
tam komerční havrani,
do rakve pietně kladou,
torzo ohořelé dívky,
tam ve střevíčku zapálil svíčku,
smutný mládenec,
náruč květů plnou,
natrhal na věnec,
a je konec,
neznámá křehkosti poetická,
anonym z davu život Tvůj si vzal,
a slzy moje agresivnější jsou,
než posypová sůl.
Autor V.N.Losinský, 13.06.2007
Přečteno 415x
Tipy 8
Poslední tipující: Jarunka, hloubavá, Házté
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Život je velmi křehký a měli bychom si ho cenit ze všeho nejvíce, neboť od toho se potom odvíjí to další.
Cestuji hodně a to, co kolikrát vidím...vlastně jste to vše vepsal do své básně. Každý takový hazardér by si ji měl přečíst.
Ráda dávám....ST...

07.03.2020 20:48:30 | Jaruška

Napsáno tak, jaký je život a přitom pěknými slovy.

24.07.2007 23:13:00 | Malé nic

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí