Sny

Sny

Anotace: Kéž to je skutečnost...

Chtěla bych létat jako pták,
proletět se nad krajinou,
poznat prspektivu jinou,
vystoupat až do oblak.

S větrem v křídlech kroužit dlouze,
stoupat, klesat, nadnášet se,
ve snách to jde všechno lehce,
vše podřídit té své touze...

Splynout s vánkem v jednu bytost,
dechem zvlnit porost louky,
pylem poprášit i malé brouky,
rozehnat oblačnou kupovitost...

Na jezerech vzdouvat vlny,
koruny stromům pocuchat,
hnízda ptákům pohoupat,
pod závanem lesy šumí...

Skotačivě prolétnout ulicí,
vrabcům rozfoukat pírka,
kácí se i pivní sklínka,
z hlavy ti srazit čepici...

Zkusíš mě chytit do dlaní?
Jsem jen vítr který sviští,
jak prožijem chvíle příští,
když já nejsem tvou paní...
Autor Krtica, 24.04.2005
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí