Bláznivá střela

Bláznivá střela

Život je jako bláznivá střela,

k d y ž T ě t r e f í ,

jsi rozerván na kusy!

Nečekám, až mne někdo slepí,
hlavně, že dýchám a nic nepromrhám .

Nevím, kolik času na mne zbývá,
jsem
jako pěna v zálivu.
Nevím, čí je to vina,
mám
hlavu plnou omylů.

Řekni bláznovi, ať myslí chytře,
řekni... zamilovanému nemiluj,
řekni... dělej kotrmelce,
když Ti zrovna není hej.

Chci zas chytit velký náboj,
plápolat jak pochodeň,
zazářit jak neon ve tmě,
řítit se jak rychlý stroj.
Kolik musím ještě čekat,
kolik dlouhých nocí ,let,
kdy se život ke mně vrátí,
zavolá mne k sobě zpět.

Jsem já plná prudkých zvratů,
jednou na to přijdeš sám,
jsem já živel lidských vášní
a na to musí býti dva.
Autor devcatko z jetele, 14.06.2007
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně ti to píše, jen tak dál :-)

15.06.2007 13:23:00 | jerabina

ale ,ale filozofka :) báseň pěkná ... moc

14.06.2007 19:58:00 | Chonglee

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí