Večerní město

Večerní město

Anotace: určitě znáte tu chvíli kdy vzduch kouzelně jiskří a teple voní...jen maličkou chviličku než se rozsvítí lampy...

Městem zalitým meruňkovou oblohou,
ulicí kráčím, už dlouho jsem na nohou.
Kostel svatě září velkolepou vitráží
a zvuk varhan okolo mi dech z hrdla vyráží.

Slunce zapadá a město chystá se spát,
další z nočních příběhů do vlhké dlažby psát.
Ticho se rozmáhá, vzduch podzimem je vonící
a život připomíná jen zvon z dáli zvonící.

Chvíle před lamp ožitím, napětím protkaná,
co jejich bledým svitem není ještě zhýčkaná.
Pak už se ověnčí miliony světýlek
a ta kouzelná chvíle odletí jak motýlek.
Autor DodgerKT, 25.04.2005
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí