V rubikově kostce života

V rubikově kostce života

Anotace: Svět je barevný a každá barva je někdy zlá

V rubikově kostce života

V rohu kostky schoulená,
seděla a sledovala světla
prosvítající vitráží

Bílá mlha halila ji,
to právě zima nastala
a sněhem svět pokryla

Zelenou vůni cítila,
když jaro přišlo a
příroda opět začala žít

Žluté světlo viděla,
slunce přes vitráž pálilo
a ve vzduchu vonělo seno

Červenou barvou bavila se,
červánky přes sklo tvořily
listy a léto už šlo spát

Modrá obloha pouštěla kapky,
nebe možná plakalo u přípravy
na zimu a další sníh

Dopadl na ni černý stín,
možná splín,možná noc
a svět najednou krutý byl

Ona však pořád jen seděla
v rohu té barevné kostky
jediná,bojácná,nevinná
a nevěděla,jak život žít..
Autor shaakti, 17.06.2007
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám spleen a nepomáhá ani chlast,
příliš málo vím, a hrůzou chce se mi třást,
už mám to, co tak jsem chtěla,
na něco jsem tedy zapomněla..

02.07.2007 12:57:00 | Rádoby zoufalá

Spíš mi připadá, že se života bála... ;)... jinak by přece nezůstala sedět v rohu..

17.06.2007 21:15:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí