Otrok

Otrok

Anotace: Jedná se o hudební text, prosím o komentáře...

Na nohách okovy a před sebou mříž,
Štěstí od podkovy a hákový kříž,
Jen temná cela a život naruby,
Povaha vřelá, podmínky hrubý.
Neptám se proč, protože to vím,
O lepším životě už jen zřídka sním.
Není moc lidí co šanci mi dá,
Nerozpoznám realitu a co se mi zdá.

Sem totiž otrok, můj pán je Strach,
Smrt moudrý prorok a vzpomínky prach,
Marný je život, absurdní čas,
Rozkazy dává ten zvučný hlas,
Je to náš pán a v myšlenkách zas,
Nahání strach a nevěří v nás,
Co řekne splníš, jen potlačíš zlost,
Marně si říkáš mám toho dost.

Tak si nezoufej…

Pod tempem biče, ručně stavíš hráz,
Po zádech běhá ti studený mráz,
Jak ještě dlouho sám sebe se ptáš,
Roky a století, jak se tak znáš,
Uprostřed pouště sám se ocitáš,
Zmatený a pouhý v pekle procitáš.

Seš totiž otrok, tvůj pán je Strach,
Smrt moudrý prorok a vzpomínky prach,
Marný je život, absurdní čas,
Rozkazy dává ten zvučný hlas,
Je to náš pán a v myšlenkách zas,
Nahání strach a nevěří v nás,
Co řekne splníš, jen potlačíš zlost,
Marně si říkáš mám toho dost.

Když proti stojí dobro a zlo,
Věř že si sáhneš úplně na dno,
A nebudeš schopen dole z prachu vstát,
Strach si tě hlídá a nedá ti spát!

Tak si nezoufej…

Sem totiž otrok, můj pán je Strach,
Smrt moudrý prorok a vzpomínky prach,
Marný je život, absurdní čas,
Rozkazy dává ten zvučný hlas,
Je to náš pán a v myšlenkách zas,
Nahání strach a nevěří v nás,
Co řekne splníš, jen potlačíš zlost,
Marně si říkáš mám toho dost.
Autor Buddha, 17.06.2007
Přečteno 466x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné a opravdu povedené dílko. Talent jistě máš, připomnělo mi to jednu písničku od Landy. :) Ale vážně pěkné a pozor ať se ti strach nestane pánem, je to příliš kruté, znám to a nechci znovu zažít.. a nepřeji to ani tobě.. S podzravem Yennefer

13.07.2007 20:49:00 | Santinan Black

Krásné dílo. Avšak nedovolme aby jsme upadli do otroctví svého strachu. NON SERVITIUN.

18.06.2007 16:40:00 | Regnator

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí