Chudý vládce...

Chudý vládce...

Anotace: nevadí... ale buď sám sebou...

Sbírka: Nadějné až pozitivní

Z roztříštěných celků
skládáš vlastní svět,
však slabá je tvá vláda

a poddaní pěstují si milióny lelků
ty máš jich ale všehovšudy pět
a tvá nejsou tučná pasoucí se stáda.

Ve státní pokladně je prach místo prachů,
myši zde mají luxusní byt.
Zlato ti nedodá ani sám Bůh.

Ale život stojí i za to množství krachů,
a i když si od něj často krutě bit,
vše utrpení zaplatí ti barvy duh,

které se kolem do přírody vpily,
snad aby šedé smutné oči utěšily.

Vždyť vládnout sám sobě můžeš klidně chudý,
jenom o jedno tě prosím...

Neumři mi z nudy...
Autor prostějanek, 18.06.2007
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to s tebou nehrozí :-)

24.06.2007 20:57:00 | lidus

Lepší umřít nudou nebo hlady?
Básnička pěkná!+

22.06.2007 17:30:00 | Qee

... bez prachů to de .... ale s nimi líp ...
bez prachů se totiž nejde ... po mejdanu zblít ... :-))

19.06.2007 18:59:00 | HarryHH

:-))

18.06.2007 14:48:00 | Bíša

....peníze....divná věc...

18.06.2007 12:02:00 | callowsick

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí