Předtucha

Předtucha

Anotace: Tentokrát snad trochu odlehčeně ... :-)

Jsem v nebezpečí života
Mám krutou předtuchu
V mém srdci hryže samota
A strádám na duchu
Má mysl je tak zkalená
Cosi mne přepadlo
Snad muchomůrka zelená
Snad včelí žihadlo

Já těkám z kouta do rohu
Jak mládě sokolí
Však důvod říci nemohu
Vždyť mne nic nebolí
Děs se mi vkrádá do lící
Jež nemají svůj rub
Slyším své srdce bušící
A rozbolel mě zub

Mám prapodivné nápady
Jež mi vždy zabrání
Neporušovat zásady
Slušného chování
Do knížek ba i do duše
Usedá zvolna prach
Topím se ve zlé předtuše
Že na mne číhá vrah

Kdybych byl dobrák od kosti
Modré z nebe bych snes
Já ale tonu v lítosti
A lomcuje mnou stres
Bojím se přejít náměstí
V hodině půlnoční
Trápí mne vlastní neštěstí
Měl bych jít na oční

Až jednou skanou krůpěje
Mé krve poslední
A ku konci tím dospěje
Můj život nevšední
Pak vyvstane vám na duchu
Ten dávný krušný čas
Kdy krutou měl jsem předtuchu
A třásl se mi hlas
Autor Petrik78, 26.04.2005
Přečteno 330x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí