Večery nad Brannou.

Večery nad Brannou.

Anotace: Až se zastavíš,zastav se,nejtěžší je první zastavení.

Potkal jsem dívku,
se zlatými vlasy,
podvečer,v kopcích,nad Brannou,
v náručí hřála unavené slunce,
zpívala sladce,houpy hou.

Potkal jsem chlapce,
podvečer,v kopcích,nad Brannou,
na nohou houpal modré zvony,
do dáli barvami hýřil šat,
látku nastříhal si z rozkvetlých luk.

Ó,kráso krás,
potkal jsem čas,
podvečer,v kopcích,nad Brannou,
blázen,chtěl mne zmást,
holenku,já teprve nyní mám,
třikrát sedmnáct.

Včera potkal jsem,dnes jsem ztratil,
zítra navěky sbohem,
šílené extáze,fluidum z alkoholu,
sváděly,podváděly jste mne spolu,
líbilo se mi kruté libidó.

.......a léta bolí,
podpírám se holí,zastavuji únavou,
sbohem slunce,modré zvony,
sbohem večery,kopce nad Brannou.
Autor V.N.Losinský, 18.06.2007
Přečteno 323x
Tipy 8
Poslední tipující: hloubavá, Házté, a_tao
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky už jsem podobně uvažoval. Letos mi bude 3x19 a ty kopce nad Brannou taky znám. Neználkové, zajeďte se na ně podívat. Ulpí Vám v hlavě.

10.04.2008 20:59:00 | a_tao

Včera potkal jsem,dnes jsem ztratil,
zítra navěky sbohem

..dnes znova čtu si tvoje básně, abych v nich hledala...

11.08.2007 18:58:00 | Rybí_kost

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí