Hračkou ve dlaních

Hračkou ve dlaních

Anotace: Za tohle jsem dostala čestný uznání v Brněnském kole :-) M"j jediný literární úspěch :-D

Sbírka: Krajíc života

K dálkám tvým přichází smutek mého těla.
Ach, proč jen jsem tě chtěla ?
Jsem teď jen hračkou ve tvých dlaních,
dítětem na rozbitých saních
a ty jen ptákem na obloze
omámen tuláky na nebeském voze
lákáš mne pohledem tichého vodopádu
rytíře měsíčního řádu
pak mizíš s bílými laněmi
k hloubkám mramorovými pláněmi
a tam tajemství baldachýnu
pojme mne za stín tvého stínu.
Hraješ si, nechej tak,
stane se ze mne bludný pták,
co mávne křídly a uletí do lesů
sledovat mamony z útesů
pro hvězdy krajů polárních
jsem jen tvou hračkou ve dlaních.
Autor Káňátko, 19.06.2007
Přečteno 458x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí