Procitáš

Procitáš

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

Procitáš
Vůně nového dne
tě jímavě objímá
Je lákavým příslibem...

Tisíc a jedno dobrodružství
čeká tě
Zaslechneš něčí volání
i dětský smích školáků
když škádlí se
cestou do školy

Zaslechneš všechny písně
s nápěvem života
i smrti tichý vzdech
...poslední...

Procitáš
Jitro je jako
když laskáš se s dívčími ňadry
a jako jinoch objevuje
úchvatné neznámo
Vykročíš
objevitel kouzla pohledů žen
objevitel neznámých hor a plání
co jen tak lehounce
a letně jsou haleny
lákají vůní dálek a poznání
Té ze všech nejpravdivějších
PRAVDY
Život je zázračná pouť
bez konce mámení
snivější
než ptáků let
za sluncem
měsíční stříbření
myšlenky vhled
či úsměv ženy...
Autor Těšínský, 21.06.2007
Přečteno 344x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Beze slov... :-)

22.06.2007 00:39:00 | Judita

Vyletěl že sokol nad oblaky a zazpíval nade všecky vtáky, nade všecko stvoření
Lidová píseň

21.06.2007 12:16:00 | Lota

:-)))

21.06.2007 11:27:00 | isisleo

Je krasna.

21.06.2007 10:48:00 | carodejka

to je pěkné :-)) takové lehké a usměvavé

21.06.2007 09:16:00 | Barbara Smílová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí