Procházka

Procházka

Anotace: Není nad to jen tak bloumat ulicemi

Slunce se nad obzorem uklání,
červánky na oblohu pohání,
děkuje obecenstvu za vřelý potlesk.

Toulám se křivolakými uličkami myšlenek,
jedna navazuje na druhou,
někdy se o sebe zalomí.

Duch francouzských umělců
cítím všude kolem,
vidím obrazy, čtu romány, slyším sonety.

Do chrámu božího vkráčím,
bazilika Svaté Srdce,
pompéznost v celém svém hávu.
Jsem tu sám,
pouze můj duch a Duch Svatý.
Věřím či nevěřím?
.
Věřím.
.
Věřím v sílu přírody
a ve správnost svého rozhodnutí.

Oči otevírám, na nádherné město hledím,
jak na dlani se rozprostírá,
jen si zobnout.

Paříž v cele své kráse.

Mraky mi nad ni kreslí její tvář.
Tvář té neznámé,
co popletla duši moji.
Autor vapiti, 22.06.2007
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Popletenému srdci fandím! Zvláště v Paříži ;-)

29.07.2007 16:51:00 | Levandule

Paříž je poezie sama!:-)

23.06.2007 20:18:00 | Chancer

vapiti...bloumej a premyslej nejen o krasach ktere tam vidis, posad se a dej si sklenku dobreho vinecka , moc hezky jsi vse popsal v basni,uzij si krasne dovolene.

22.06.2007 16:09:00 | carodejka

Také jsem tak po ní chodíval...

22.06.2007 12:51:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí