POEZIE AD ACTA

POEZIE AD ACTA

Anotace: Nemůžu sem psát,pro koho je to jmenovitě,ani byste se sem asi nevešli,ale jen tak namátkou: pro Takovou,Beana,JasminDeParis,JirkuS,Zdenku,Hančí,Cecilku,Maspalomas a mnohé další,kteří mi svými verši něco dali...

POEZIE Ad Acta
**************

Spletité smyčky pochyb,co byly
a stávají se minulostí mou,
tak výhodně zakoupené od Sybily
výměnou za pár hraček z mládí,
co šila ještě máma,
se mi nechce dvakrát rozplétat:
slovo "trpělivost s bloudy" je mi cizí tak
až mlží se mi zrak a
mým nástrojem se stává ironie;

Blízkou žiji budoucností,
a co přijde pak,to nechám bohům,
jsou-li vůbec nějací
a jestli jsou,
tak lidské maso z kostí
svými zuby,ostrými jak nože
do posledního kusu rvou,
by dokázali,že jsou stvořitelé
Světa...
Já zatím zářím,seč mi stačí síly.
Jen výš k horám,v hloubi podzemí-
tak silně,
že se následníkům víry
snad mžitky stanou věčnou můrou
a stejně jako mocnou kůrou
korkové duby obrostou,
snad osud ve lví podobě mě smete
a stanu se zas kyprou,černou zemí...
A do té doby,
než duše má se vplní
sama sebou,a začne mít už dost-
ve švech praskat smí,vždyť naplněna trním
teď je,každý trn je chyba z let,
kdy nebyl jsem s to žít-
ten čas je ovšem,říkám,minulost-
hloupá nudná věc vzadu na ohonu žití.
Nejsme sami,pro něž naše hvězdy svítí-
tak už ne tady,
a ne teď,
a krásné verše lepé ať Vám z pera plynou,
jen Vám,
Vám pro radost...:o)
***
Autor Skywalker, 27.04.2005
Přečteno 454x
Tipy 4
Poslední tipující: šuměnka, hanele m.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

a ještě koukám, že s´mi dle mých slov už tehdy rozuměl
/ jsem z toho blázen /
proč na tohle jsem zcela zapomněla?
proč jinudy jsi vlastně šel
a proč já šla, když blízko jsem Tě měla?

27.11.2010 06:09:00 | šuměnka

Tady už jsme se taky znali?
bože, od kdy já tě to vlastně znám?
jo..a poezii Ad Acta, tu taky někde mezi mými mám!

27.11.2010 06:07:00 | šuměnka

tak tu ti nechám aspoň jeden dvojitej, za všechny ty lidičky :o)

19.05.2008 10:24:00 | hanele m.

..myslím..že mi rozumíš přesně jak je třeba :o))
já díky..dej vědět..až zas někde budete..a pozdravuj drahou polovičku..líbám

14.11.2005 14:53:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí