Existenciální...

Existenciální...

Anotace: Dneska jsem se zamyslela, kudy se vydat...Co vlastně hledat a chtít...Bojovat sama a nebo si nechat poradit ?

Přemílám, co se životem svým,
jak se mu zavděčit a naplnit ho dosyta ?
Copak já to asi vím ?
V mysli temno a stále nesvítá.

Jak vystavět v sobě vzdušné zámky
a pak ve skutek jejich ideje proměnit…
Za stolem sedím, tisknu si spánky,
leč kolem žádné věže, jen ztichlý byt.

Co trumfem je a co pozbýt mohu ?
Ďábelské počty vedu o vlastním osudu.
Však žádost o pomoc obracím k bohu,
snad budu tady ještě dlouho nebo nebudu ?

Bohatství, láska, práce, co naplňuje,
pořadí jim urči a dej jim jasný kurs.
Jsi kapitán, ne loď, co odevzdaně pluje,
život je volba, zvol minus nebo plus.

Miluj, žij, pracuj, ochutnej i trpkost bytí,
vezmi to břímě a jak kříž svůj si nes,
někdy hrom udeří, nejen slunce svítí,
vím jen jedno, rozhodnutí neudělám dnes.

Bylo by lehké od někoho radu chtít,
však můj je ten úděl a v mysli stále nesvítá…
Chci nebo musím všechno mít ?
Do polosyta nebo dosyta ?
Autor pocahontas, 27.04.2005
Přečteno 416x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Pocahontas, od posledních komentářů uplynuly měsíce, ale chci se přidat - asi máš (nebo měla jsi) trápení. Pochopila jsem že se ptáš jestli člověk musí za všechno platit. Asi ano. Nic není zadarmo, takže ber raději variantu "do polosyta". Já si tak vysvětluji všechny moje smůly a nečekané (nemilé) události. Je to daň. Daň za krásné chvilky, které taky prožiješ. Takže - užívej si krásných chvilek, přišly, odešly a přijdou zas!!!

05.01.2007 12:11:00 | ana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí