Šašek a král

Šašek a král

Anotace: ...rozhovor

Šašek a král

Kam pospícháš šašku můj?
Úsměv na rty máš mi dáti.

Králi můj vždyť dobře víš,
že tvůj úsměv nelze vrátit.

Někomu své panství dal jsi
a k tomu věnem dceru svou.
Raděj nedívej se z oken dolů,
už i poddaní na tebe řvou.

Měl bys králi dát pryč láhev,
dobře víš co tropý za škody.

Šašku neraď! Jsi jen blázen
co má sedět pod schody.

Králi můj snad šašek jsem jen,
blázen co dělá salta navzdory.
Věř že i šašek, můj pane,
může mít královské názory.

Šašku můj já už te nechci,
utíkej si svá moudra hlásat ven.

Ó ano vím máš své rádce,
pane ty chtějí zlato vidět jen.

Vyslechni mé rady králi,
zahoď láhev a přestaň klít.
Jak dlouho neviděls už slunce,králi?
Vyjdi ven a začni žít, začni žít,
Autor Eliott Fargley, 27.04.2005
Přečteno 380x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí