Bouřka

Bouřka

Anotace: BUM!PRÁSK!:-)

Mraky se stáhly těsně na sebe,
nebe se plní hrozivou výhrůžkou,
černě se mračí bouřkové nebe,
mračí se blížící protržkou.

I paže vzduchu spoutaly okovy,
jen dusně se teď u země plíží.
Větrný oř bez sedla,podkovy,
ztichlou krajinou rychle se blíží.

Už k zemi se řítí mokrá vojska,
a kroupy se vzápětí přidají taky.
Vypukla náhle válka trojská,
mezi zemí a oblaky.

Teď z mraku vyrazí nová posila,
ztýraným vzduchem se jenom mihne.
V tak tenkém těle překvapivá to síla
uvnitř blesku rychle se líhne.

Listí teď tančí v mučivé smršti,
stromy se ohýbaj v prudkém dešti.
Tu rázně kdosi zavolá:
"Přestaňte,válka skončila!"

Nožičky deštíků po zemi tančí,
že krutá bitva právě teď končí..
Autor Oduševnělost, 27.04.2005
Přečteno 503x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:)to je pěkný...nemáš nějakej recept?:P...protože kdybys ho dala patentovat tož by bylo moc hezkejch basniček:)...ale musela bys ho dat jen tem ktery si to zaslouzej páč jinak by ho měli i ti co si ho nezaslouží:)

01.03.2006 12:16:00 | pan PanPan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí