Poslouchej...

Poslouchej...

Anotace: ...žádný nový objev...

Když jsem byl malý
stále jsem musel někoho poslouchat.
Přál jsem si byt velký,
aby tomu již nebylo.

A teď je to tady,
už jsem velký a poslouchat nemusím.
Ale co s tím, jak vlastně žít?

Tak opět poslouchám....
vlastně naslouchám,
zvukům přírody a všemu co mě obklopuje.

Sedím v zahradách Tuilerijských,
vítr šeptá mi do vlasů,
písek skřípe pod nohami a napovídá,
listy stromů chvějí se studem, křičí,
Séna zpívá ódu radostnou,
dlažba žulová v chrámu Matky Boží
vyzrazuje tajemství své.

Vše kolem mi napomáhá,
voda v kašnách, květy rozkvetlé,
ranní mlha, mračna nad hlavou,
bubny, zvony, sirény...

...a já poslouchám...

Všichni svorně hlásají...
...poslouchej srdce své,
tlukot ukáže Ti správnou cestu.
Autor vapiti, 25.06.2007
Přečteno 335x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím... srdce ví své ;-)

29.07.2007 16:54:00 | Levandule

Jen poslouchej, jelínku, hlavně hlas přírody...

26.06.2007 01:50:00 | Bíša

I to srdce ma dve tvare, ..nekdy nevi jak se rozhodnout... moc hezky jsi basnicku napsal.. pravda..

25.06.2007 23:03:00 | carodejka

Co když srdce ukazuje jednu cestu a rozum druhou cestu?Někdy je opravdu těžké se rozhodnout...

25.06.2007 21:44:00 | Chancer

Recept na život?

25.06.2007 21:06:00 | W.O.K.O.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí