Mašinka a maminka

Mašinka a maminka

Anotace: A jedna skoro dětská z let dávno minulých ...

Byla jedna mašinka
(Jistě to znáš Petro)
Že jezdila pod zemí
Říkala si METRO

Vpředu měla desítky
Knoflíků a páček
Byla velmi pohledný
Roztomilý vláček

Dokud byla mladičká
Vypadala nově
Bydlela si komfortně
V depu v Kačerově

Zde ji tvoje maminka
Jdouc fakturu psáti
Škrábala vždy na plechu
A co víc si přáti

Štěstí je však nestálé
Čo bolo to bolo
Jednou naši mašinku
Rozbolelo kolo

Změřila si teplotu
Vypila čaj z máty
Neboť ji též brněly
Elektrické dráty

A když všichni viděli
Jak se smutně tváří
Zavolali dispečink
Přišli opraváři

Všichni se hned starali
Jako vlastní máma
Leč příčina choroby
Nebyla jim známa

Vždyť i tvoje maminka
Faktury teď pletla
Neboť v noci mašince
Omývala světla

Dík tomu však dostala
Onen spásný nápad
Když slyšela mašinku
Srdceryvně chrápat

Dobrá žena zvolala
„Řešení mám Hola
Pacient má zajisté
Přeležená kola

Jestli chrápe na břiše
Vyzkoušíme záda
Otočíme mašinku
Jistě bude ráda“

Od té doby skutečně
Spí jen s koly vzhůru
Čímž navěky zahnala
Svoji noční můru

Proto si važ maminky
Moje milá Petro
Zachraňuje mašinky
Ba i celé METRO
Autor Petrik78, 28.04.2005
Přečteno 374x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí