Slova za oponou

Slova za oponou

Anotace: největší role

Budu si připadat děsně světácky
a neprůstřelně jako politická imunita
pokloním se a mezi dvěma reflektory
které na mě pustí svoje průšvihy
o kterých se v divadle nemluvilo
určitě bude hustě pršet
tak aby to smočilo mou duši
která se neumí nasytit aby
už nemusela nikdy hladovět
jako sochy z falešného mramoru
budu si připadat jako královna
nebo třeba baletka z Labutího jezera

ale budu se strašně moc bavit tím
že nic nebudeš vědět
budeš tleskat nahlas a cpát mi do dlaní
zlato a umělecká slova
a stejně bys tleskal Ofelii
Julii
a tmě která by vyprskla do hlediště
jako jiskry z očí Dany Medřické

Budu se strašně bavit tím ale opravdu
a od srdce
že ti nedojde nikdy..nikdy ti nedojde
že žádné reflektory nejsou
není déšť
a v hledišti poskakují jen lidi
co to náramně umí s očima
divadlo to je hra očí

A já ti to neřeknu možná že lež z milosti
že to nejsou herci
že to není pódium
to všechno jsem si vymyslela

Kdo to kdy pochopí.. že největší
roli člověk hraje v životě toho druhýho
a záleží nak každém jak dobrý je to herec
Autor Jasmin de Paris, 27.06.2007
Přečteno 247x
Tipy 2
Poslední tipující: Renatka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... je skvělá... nerozumím tomu, že publikum není daleko početnější. Jenže... k některým věcem není třeba publika. Někdy by to přineslo jen jojo efekt:-)

děkuju, tyhle autory si přečtu:)

30.07.2007 09:32:00 | Mango-Holka

Odnesly tě vzdušné proudy?Vzdělání nebo snad láska?Prahu už máš na dosah, to je dobrá zpráva.)

22.07.2007 12:20:00 | Art Brasi

hmm k zamyšlení... celkové se mi líbí... možná trochu rytmu by ji neuškodilo ... ale je super...

27.06.2007 16:07:00 | Chonglee

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí