SBS 010405

SBS 010405

Anotace: ...Kameny stále nelétají, i další SBS do Literu sítě se proplétají... A ač datum stvoření krapet zprofanovaný, v díle žádný podraz zamaskovaný...

Blankytná modř jež přechází v šeď,
tak vypadá obloha právě teď.
V jitřního slunce paprscích,
jak perly rosa v zlámaných větvích.

Nad městem se vznáší řídký smog,
skoro jak po celý rok.
V údolích bystré potůčky tečou,
špínu z polí splavenou s sebou nesou.

Před školou líbezně šumí mrzačený keřík,
jak něžně jím provívá toxický větřík.
Zvuková kulisa pro budovu velikou,
komunistickou skulpturu ohyzdnou.

Zvenčí strohost chladná,
uvnitř mnoho bolševického bahna.
Mohutná kostra zatuhlá,
už přes půl století netknutá.
Autor Comodor Falkon, 28.04.2005
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí