Zdvíhám

Zdvíhám

Anotace: ...

Zdvíhám,
růži na zem spadlou.
Zdvíhám,
špinavou a zvadlou.
Krásu do bláta hozenou,
pošlapanou a zhrzenou.
Ze země zdvíhám.

Zdvíhám,
růži na zem spadlou.
Skrývám,
obavu tak snadnou.
Že mrazem spálená,
v jícen pekla hozená.
Ta krása zmizí.

Ještě dýchá,
kousek krásy vznešené.
Dýchá,
a beze hlavy svěšené.
V dlaních mých rozkvétá,
nečeká až do léta.
Už zase dýchá.

Láska,
ta je dnešní růží.
Chybí láska,
když svět v nenávist se zúží.
Však pro srdce kamenná,
růže málo znamená.
K zemi padá.

Zdvíhám,
růži na zem spadlou.
Zdvíhám,
špinavou a zvadlou.
Krásu do bláta hozenou,
pošlapanou a zhrzenou.
Lásku z země zdvíhám.
Autor DodgerKT, 29.04.2005
Přečteno 376x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí