Vysvědčení

Vysvědčení

Anotace: ... trochu se zpožděním, ale také jsem si ho vyzvedl ...

Kráčím po schodech života...
ve fraku navlečen, lakýrky,
v rukou květina spočívá.
Chvějí se mi kolena,
v ústech saharskou poušť...

Otevírám vrátka,
vstupuji v místnost prázdnou,
jediný kdo proti mne stojí,
můj učitel....
.
....ŽIVOT....
.
Tak Tě tady chlapče vítám,
pilně jsi celý rok docházel,
úkoly s pečlivostí odváděl,
zkoušky s úspěchem za sebou máš.

Tak vem si co Ti právem náleží,
Tvé vysvědčení.
Třesoucí ruka napjatě čeká,

.

.

do papíru pohlížím,
nechápavě kroutím hlavou,
je to vůbec možné,
to snad není moje...
...vysvědčení...

Jméno i rodné číslo odpovídá,
předměty jiné než z normální školy známe...
chování, píle, vůle, sobeckost, milování,
láska, naslouchání, zvládání emocí, trápení ...

Nejsou to samé, ale přesto je krásné,
Tak trochu radostí pláči,
předávám kytici košatou,
růže, život si je zaslouží....

Dlaní souznění,
krátké obětí.
Loučíme se slovy,
tak za rok zase na shledanou...
.
Děkuji Ti můj učiteli...
Autor vapiti, 04.07.2007
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkně napsané,člověk jako já by se asi hodně divil a styděl,kdyby do toho svého vysvědčení nahlédl.Věřím,že jednou to vysvědčení určitě dostaneme a pak nás taky podle těch známek rozdělí...

06.07.2007 18:57:00 | Chancer

Vždy nám říkávali-život vás naučí.Takže život je učitel.Tebe zhodnotil dobře,tak se drž.
Básnička pěkná,nápaditá.

04.07.2007 14:31:00 | s.e.n

vapiti.. Moc hezke .. neni co dodat..

04.07.2007 13:17:00 | carodejka

jj… život je nejlepší učitel.. ukazuje nám jak bojovat se vším apod.. k básni.. lehce se mi četla.. plynulé myšlenky.. tkž super.. a ještě jsem se chtěla zeptat.. bylo vyznamenaní ??

04.07.2007 12:53:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí