Démoni ohně

Démoni ohně

Anotace: Nálada podivná ...

Z ohně místo jasu září
démon noci,
v kalamáři
inkoust černější než smutek
a rozvrzané pero nechce psát
elegie
na rozmařilé mládí,
na každý bohapustý skutek,

melodie
zazní nám a svádí
k smíchu, k pláči
a pak zmizí
jak hazardní hráči
v krizi
skočí do nicoty
ale nezapomeň zout si
tyhle zablácené boty,
aby jsi jim nenašlapal
v pekle.

Reagovali by
vztekle
a ty bys jenom plakal,
nad hloupostí deseti prstů,
které se pokouší
dát světu tvoji duši
jak songy prokletých pianistů,
brázdících po dnech oceánů
každou noc zjeví se,
však pokaždé k ránu
mizí...
Autor prostějanek, 05.07.2007
Přečteno 310x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je úžasná...

07.07.2007 18:43:00 | lidus

souhlas s Bíšou, dneska jste všichni nějak dobří.. chjo:-)
jinak děkuji, že se Ti líbí ta krutost - mně ne:-D

07.07.2007 13:42:00 | Rádoby zoufalá

Báseň má sílu...

05.07.2007 14:38:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí