Beskydy

Beskydy

Anotace: Jak řekla jedna paní co se mnou jela autobusem: "Za to, co jsme provedli, by měli celou severní Moravu zavřít."

Mohutné děti vlasti naší,
teď na vás někdo zespodu práší.
Ztrácí se hrdost,
s kterou jste nás hlídaly.

Naše slezské matky při těle,
kdysi tvářily jste se vesele
když Vaše cesty k hřebenům
všechny Čechy vítaly.

Ty doby, kdy na vrcholcích,
si hrály děti ve stínech líp.
Ty doby, kdy z vrcholů,
se každý mohl podívat na tu nádheru dolů.

Ty doby tady byly, ale nebudou víc!
Styďte se všichni obyvatelé Nošovic!
Místo aby na polích úroda rostla,
tak po nich dupou cizí těla neurostlá.

Mohutné děti vlasti naší,
touha po penězích začla zase rašit.
Vaši krásu Češi prodali,
a teď je pozdě to zpátky dát.

Naše slezské matky při těle,
teď kazí vás deště kyselé
Stačilo si jen pamatovat -
dědictví po předcích neprodat!

A z těch míst, kde má vrchol Prašivá,
se nemůžu už ani dolu podívat.
A mé slzy co padají k zemi,
moje matko,
cizinci neocení.
Autor Gazda, 06.07.2007
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí