Bolestínství..

Bolestínství..

Anotace: Jedna noční, řekla bych, že možná nepochopitelná... Někteří lidé si jen stěžují a naříkají...

Z rozlíbané tváře sype čas své písky,
z okrajů svatozáře padá virtuální tma
v instantní konstelaci hvězdného prachu,
popelavých variací a vyhynulých krachů.

Utíká před iracionálnem babylonských hlasů,
studených očí, kůže i rtů,
ze všedních, smutných a vypršelých snů

těch bledých bezkrevných žil
se zoufalou krví ubožáka,
co pro kousek lásky prodal sebe,
když chyběla mu správná hybná páka

k optimismu sebelítostivých skonů
s otazníkem v těle,
bezduchých pohárů se zkvašeným hrdlem
závěrečných klonů,

které den co den prolévají láhví
utopických nářků
o společnosti rádobygeniů
a vlastní ubohosti,

ve světě, který jim jen ubližuje
na plné čáře
bolestínství...
Autor prostějanek, 08.07.2007
Přečteno 379x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš recht.
P.S. "v instantí konstalaci"? :-)

08.07.2007 19:42:00 | lidus

Jsem s Tebou na jedné lodi...

08.07.2007 13:13:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí