Poslední sen

Poslední sen

Anotace: ...už opět o starém básníku...

Už naposledy,
starý básník v křesle sedí,
v ruce sklenku,
víno až po okraj…

…pohlédl skrz okna,
do hvězdných dálek…

…na louce několik dětí,
s míčem si hrají…

…uprostřed bouře,
stovky námořníků o životy přichází…

…uprostřed pokoje,
jen stará houpací židle…

…sešlý pán, vráskami posetý,
ruce se klepou, kniha z nich padá…

…v hrudi ozývá se párkrát jen,
buch buch buch…a pak už nic…

…skrz okno plné tmy,
pohledl do nekonečných dálek…

Jen sklenka vína až po okraj,
sedí a doufám,
že si dnes vzpomene,
na den, kdy splnil se mu poslední sen…
Autor Láďa, 09.07.2007
Přečteno 232x
Tipy 1
Poslední tipující: ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásný nekrolog, takový bych chtěl, ač básník nejsem...

09.07.2007 14:17:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí