Chtěl bych být...

Chtěl bych být...

Anotace: Já bych toho chtěl...

Chtěl bych být v Egyptě králem,
nechat si postavit pyramidu
či zahynout v Sahaře málem,
však najít včas svou oázu klidu.

Chtěl bych být v Říme císařem,
setkat se s Caligulou
či na dvoře Ludvíka písařem,
pečetit práce zlatou bulou.

Chtěl bych být starostou Paříže,
být v centru všeho dění
či pozřít k večeři lanýže
a nevyčíslitelné mít jmění.

Chtěl bych být zedníkem na stavbě,
kde bych byl konečně co platný
či dostat roli ženicha na svatbě,
a uzavřít sňatek právoplatný.

Chtěl bych být prvosenkou jarní,
na níž vláha padá z nebe,
však všechno bylo by to marný,
kdybych lásko, kdybych neměl Tebe.
Autor robb, 10.07.2007
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

¨No.. snad jen.. nádhera..

16.07.2007 01:23:00 | Roger

krásné :))

11.07.2007 18:48:00 | lennerka

Pěkné... ;-)

11.07.2007 11:20:00 | somewhere

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí