Vprostřed temna

Vprostřed temna

Anotace: ...

Vprostřed temna stojí nic.
Přihlaste se, kdo má klíč!
Kdo mě v říši světel vpustí,
kdo mě v nouzi neopustí.

Vprostřed temna plamen hoří.
Řekněte mi, kdo ho střeží!
Kdo mě drží v zajetí,
kdo mě nechá v podsvětí.

Vprostřed temna zpívá havran.
Prozraďte, kdo nezná zábran!
Kdo mě s klidem utýrá,
kdo směje se, když umírám.

Vprostřed temna černá jáma.
Kdo ví, zda jde do neznáma?!
Kdo mě odtud vysvobodí,
kdo mě vpustí do své lodi.
Autor Kyselinka, 02.05.2005
Přečteno 352x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí