Lidské schránky

Lidské schránky

Anotace: Tato báseň je o lidské lhostejnosti a o tendenci života vzpomínat jen na to zlé,žít minulostí

Proč stařec času otáčí se zpět,
do hluboké minulosti,
do mrtvého dna vzpomínek.
Proč tahá z bahna čerň,
proč nevytáhne i krásný,
bílý kamínek?
...všech překrásných lidských vzpomínek...
Nedovol,ať utone v bažinách,
dej mu šanci,uchop naděje plamínek,
a posviť ním na cestu všech již ztracených duší,
...duší...
žijících v minulosti,
i tvé srdce musí cítit jejich bolest-
...neb alespoň tuší...
Proč se je nesnažíš zachránit?Otevři konečně oči!
Ty sobče!
Zklamala jsem já,zklamal jsi i ty?
Svět se dokola a dokolečka točí!
Napořád?
Bez lidského smíchu,bez lásky a bez důvěry ne.
Naše Země umírá a my s ní,pouze snílci věří v nekončící,pouze sní.
Autor El, 16.07.2007
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

člověk podle mě vzpomíná na věci,co ho zasáhly do srdce.at už ty špatný,nebo ty dobrý..

18.07.2007 11:50:00 | shaakti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí