Křídla

Křídla

Anotace: každý byl sám.. pak náhle oba dostali šanci s někým být. Však těsně před koncem. (jedná se o jepičí život.. o krátkost něčeho tak důležitého, jako život. V tomhle příp. je to metafora)

Sbírka: Od A do Z

Jak si tu tak lítám,
tiše přemýšlím.
Světlo lampy líbám
a třikrát větší je můj stín.

Jak ráda hrála bych si s ním!
Přec samotu překonávám.
A duše mé zmocňuje se splín,
když polibek světlu dávám.

Je tak jasné..
a jak krásně hřeje!
Že létání šťastné?
Spíše bez naděje.

Křídly třepotám,
kéž měla bych dlaně.
Otevřít tomu, co je sám,
tam na druhé straně.

Křídly buší
do tabulek skel
a já tuším,
co rád by teď měl.

A kdosi otevřel..!
a dovnitř vletěl
ze zimy, ze tmy..
do záře světel.

Už není sám,
já nejsem sama.
Jsme "my",
až do bílého rána.

Kdy skončí..
.. délka mého života.
V letu se loučí,
když zoufale třepotá..
KŘÍDLY
Autor Mia, 03.05.2005
Přečteno 408x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí