Nebýt sám

Nebýt sám

Anotace: Určeno těm, kdo mají i v těchto krásných dnech pocit samoty nebo osamění.

Sbírka: Mozaika života

Mít k sobě úctu a mít i sebe ráda,
když celý svět Ti ukazuje záda
a není nikoho, kdo rád a hlavně včas,
utrácel by s Tebou svůj drahocený čas.

Samotě se někdy neubráníš,
i když miluješ a přátele si chráníš,
osamělost si Tě přesto chytí,
sáhne Ti na srdce a duši stáhne v síti.

Osamělost je těsná ulita,
když nemáš komu svůj žal říci,
když slyšíš cinkat vlastní lžíci
a Tvá duše ke zvyku je přibitá.

Člověk musí mít někoho rád,
aby svůj život unesl,
vysílen pod ním neklesl
a nechtěl předem všechno vzdát.

Alespoň jednu blízkou duši mít,
na stejné vlně laděnou,
která Tě podrží v kolenou,
až nebude za kým a kam jít.

Mít alespoň jednu blízkou duši,
která míň říká a víc tuší,
která se neptá proč a zač
a vyslechne si i Tvůj pláč.

Chci mít svou samotu, někdy je lék,
chci ji mít ale v pravý čas,
když nemusím před světem utíkat
a promlouvá ke mně můj vnitřní hlas.
Autor Beáta, 03.05.2005
Přečteno 1506x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, CHoKoLaTeKiss, Iva Borecká
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (17x)

Komentáře

Jak se zdá, Tvůj vnitřní hlas začal k Tobě právě promlouvat.Moc hezky napsané.Vítej zpět na Literu.

15.09.2016 10:40:23 | Jeněcovevzduchukrásného

Beátko, snad se dočkám dne, kdy Ti vyjde sbírka...*

28.08.2008 07:58:00 | Iva Borecká

je důležité mít někoho rád, bez toho se nedá žít, krásně a pravdivě napsané

13.11.2005 11:44:00 | Kubino 2

Díky Beátko, tvá básnička má pravdu, samota je potřeba, ale ta blízká duše taky.. Co tak pozdě na literu?

13.11.2005 01:47:00 | Euka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí