Minulost

Minulost

Anotace: takový pokus o prolog k vodníkovi.....

Rozhodl jsem se vyprávět
Příběh při kterém tuhne krev
Už nechci jen mlčet a zahálet
Slyšte jakým kdys býval svět
Nevinně všechno to začalo
A mohlo to být možná jiné
To dítě nešťastně skonalo
V temné podvodní hlubině
Někteří tvrdí že zemřelo
Jiní zas říkají že žije dál
Štěstí vidět ho se mi dostalo
Když ošemetný sen se mi zdál
Rostlo sílilo pod vodní hladinou
Vyrostlo v statného muže
Měl tam i dívku
Však myslel na jinou
Rád daroval by jí třeba růže
Však kde je sehnat pod vodou
To ani on sám neví
Čeká na chvíli příhodnou
Až dívčina blízko se zjeví
Vymyslel tedy zrádnou lest
A potom nechal plynout čas
Čekal až dívka opustí ves
A vyplatilo se mu to čekání
Jen vzpomínka zůstala v nás
A ještě včera
Na topolu s podvečerem
Seděl vodník nad jezerem
Autor UNDEAD, 19.07.2007
Přečteno 247x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné=)

20.08.2007 23:09:00 | Monikaaaaaaaaaaaa

I vodník je tvor, i když pohádkový, s city. Dík!

19.07.2007 23:20:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí