Stéblo trávy..

Stéblo trávy..

Anotace: Někdy je fakt mizerně...

Člověk si často připadá,
jako stéblo trávy,
zmítané bouřemi života,
srážené poryvy větru
na jednu či druhou stranu...

A stejně jako to stéblo,
se znovu a znovu zvedá,
s očekávaním do příštích dnů,
pokud nepříjde někdo neomalený,
a těžkou botou osudu
ho surově přišlápne k zemi...

To se pak zvedá pomalu,
bolavá duše táhne zpět,
jen zuby zatnuté,
tiché vzlyky dusí v sobě,
navenek světu ukazuje pohodu...

Zatím tápající ruce,
hledají aspoň nitku naděje,
že po bouři opět vysvitne slunce,
a to slunce zasvítí,
a to slunce zahřeje...
Autor Krtica, 03.05.2005
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí