Víla.

Víla.

Anotace: Jednou ji zahlídl, nevěděl zda je to sen, napsala jsem to, jako píseň jen.

Takhle zrána u nás v ulici,
oči ještě spánkem slepé,
potkal jsem tam vílu plačící,
nožkama už sotva plete.

Květy z vlasů jsou bůhvíkde,
i mlžný závoj ji kluci vzali,
takhle zlí jsou jenom lidé,
sprejem jí ho postříkali.

Jen jsem zahlíd, v tom ranním kvaltu,
když bezradně se rozhlížela,
jak kráčí bosky po asfaltu,
pro slzy téměř neviděla.

Čas se přelil, noc šla k ránu,
poslední dobou se to stává,
já se právě vracel domů,
potkám dívku, šla tak sama.

S úžasem zírám, je to víla,
vlasy rusé, dlouhé po pás,
v džínách černých se proměnila,
kráčí městem snový obraz.

Každé ráno, teď marně hledám,
kde je víla, kam se skryla,
na nárožích dlouho čekám,
touhu ve mně probudila...
Autor Krtica, 04.05.2005
Přečteno 359x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Víla co si jen tak kráčí,
v kalužích si nožky zmáčí,
vlasy splihlé na zádech,
životem má namále.
Je to víla v básni psaná,
jako nitka v pavučině tkaná
...
krásné, vskutku.. o vílách čtu ráda

24.11.2005 12:14:00 | Inies

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí