Básníkovo vysvětlení

Básníkovo vysvětlení

Anotace: Název vypovídá za vše

Jaký je důvod toho, že skládám?
Chcete ho znát mí přátelé?
Do veršů kousek sama sebe vkládám,
když s písmenky hraju si nesměle.

Jaký je důvod toho, že píši?
A proč někdo nemá pochopení
pro to, když v mé niterní skrýši
hledám mně nejbližší způsoby vyjádření.

Když špatná nálada zase mě ničí,
tak trochu té mé fantazie
zas pojednou v hloubi mé duše vzklíčí
a mění se ve slůvka poezie.

A proto když tužka po papíře lítá
a moje myšlenky papír polyká,
tak jistou úlevu mi to skýtá
a trocha smutku pozvolna uniká.

Pak papír vám prozradí, co ústa skryjí,
když k veršům se vracím zpátky
a hraju si s věčnou nostalgií,
kterou lze objevit mezi řádky.

Rýmy jsou mnohdy to jediné, co mi zbývá
a i jim už často nevěřím,
ač jsem holka důvěřivá,
tak s přesvědčením soupeřím.

Že snad v blázna se měním,
když zas žmoulám tužku a přemýšlím
nad životem, nad básněním
a jak z hlavy vypudit další můj rým.

A proto mi za zlé nemějte prosím,
když básněmi popíšu pár čistých stran.
A když trochu veršů po světě trousím,
vždyť skládám je sobě a hlavně vám.
Autor Flamy, 28.07.2007
Přečteno 259x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen dál skládej sobě i nám dál. Nám se to líbí. Jen nebuď smutná. :o)

28.07.2007 10:37:00 | Malé nic

Hezoucka.

28.07.2007 09:19:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí