Čtvrtý den

Čtvrtý den

Anotace: den čtvrtý

I vyšel jsem čtvrtý den do ulic,
abych si povzdechl...

Ach srdce pukni!
A vylej se ze břehů jak řeka
do stinných a prázdných údolí.

Ach tepno zpívej!
a zurči jak gejzír
z mé vlastní krve
a dones tuto píseń
všem osamělým stromům.

Ach nebe zborti se!
a vy blesky udeřte do slabin andělů
ať slyším jejich křik
tu nasládlou píseň.

A vy slzy, skaňte po tvářích věků
a staňte se poslední potopou...
...kde není člověk,
tam Bůh zrcadlí se,
v poklidné hladině a zpívá...

I vyšel jsem čtvrtý den do ulic,
abych si povzdechl.
Autor had, 28.07.2007
Přečteno 285x
Tipy 4
Poslední tipující: Zweiblumen
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně trpká, melancholická a hořká.Z tvých básní mě zaujala nejvíc.Výborná

30.08.2007 19:24:00 | Eviah

... a obloha padala a moře se vařilo ... apokalypticky dobré.

17.08.2007 14:08:00 | Zweiblumen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí