Schizofrenní blues

Schizofrenní blues

Anotace: Další pokus o báseň, tentokrát je o něco kratší než ta předešlá

Proč zvířecí mé pudy,
volají tudy, tudy!
Když rozum zdravý můj,
stále volá stůj!

Jak schizofrenik jsem,
a přitom přihlížet můžu jen,
jak zvítězí z nich jen jeden
a přitom si říkám: Já kretén.

Zvířecí půlka má,
to ta velmi zlá.
A rozum zdravý,
jen občas slaví

své vítězné tažení,
jak pokořil zlé snažení.
O vládu nad tělem mým,
aniž by se zeptal, smím?

Tak bojuji každý den a každou noc,
a často toho mám už dost,
ale já v této partii nejsem hlavní,
nikdo nevyplní moje přání:

Chci vládu nad oběma živly.
Chci mít více síly.
Takže než splní se přání toto.
Tuším, že vytrpím ještě mnoho.
Autor Alexej Rigel, 06.05.2005
Přečteno 326x
Tipy 2
Poslední tipující: kjetilka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nepůsobí na mě jako báseň, ale spíš jako vážný monolog v divadelní hře. A hra je to krásná.

17.10.2007 17:41:00 | kjetilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí