Lístek

Lístek

Anotace: lístek papíru, můj zpovědník...

Zasunutý v šuplíku,
leží lístek zmuchlaný.
Za dveřmi jenom na kliku,
tolik blízký, tolik vzdálený.

Na něm kaňka veliká,
roztahaná do všech stran.
Papír inkoust polyká,
třísněn stesky bdělých rán.

Skrývá moje chmury,
zklamání a boly.
Popravištní šňůry,
otevřené hroby.

Zasunutý v šuplíku,
snad už světlo nespatří.
Za dveřmi jenom na kliku,
s tichem, tmou se bratří.

Tak tiše, ať ho nevzbudím,
dveře k němu zamykám.
Jsem zase míčkem v osudí
a smutku zvolna odvykám.
Autor DodgerKT, 06.05.2005
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí