Má dáti,...,dal...

Má dáti,...,dal...

Anotace: pro jednu z nás, i když není autorkou ...

Život schoulený do klubíčka,
vrní svoji písničku,
rekapituluje co Ti dal i vzal...

Potvůrka nezbedná, nezdá se,
šelma dravá, někdy hravá,
zaútočí nečekaně ze zálohy,
bere vše kolem sebe, bez předlohy ...
... naše blízké, milé,
vše krásné co Ti bylo drahé.

Po stopách temnoty kráčí stín,
probouzí v Tobě nové světlo,
novou naději a smysl bytí.
Náhle nejsi na vše sama,
rozkvetlou zahradou veršů procházíš,
poupě růže v sobě ukrýváš,
osud však ránou nemilosrdnou
další šrám v tváři zatíná ...

V našem bytí krutou pravdou bývá,
že vše krásné co život před námi ukrývá,
v hlubokých temných lesích přebývá.
Cestu k tomu krásnu nalézt,
je úkol nelehký...

Jako účetnictví dvě strany...
má dáti a dal,
stejně tak život...
na jedné dává a na druhé bere
si bez ptaní co se mu zlíbí...

Kapičky deště zaplétají do Tvých vlasů,
novou naději,
k Tvým nohám klanějí se pole klasů,
nad energií bezednou,
jenž vyvěrá z Tvého nitra
a dělá Tě nezbednou.

Vždy má smysl s něčím nový začínat,
vždy má smysl v něčem starém spočívat,
vždy má smysl pro něčí vnitřní krásu
protnout hvězdným světlem jeho auru.

Život se schoulil na Tvůj klín ...
... pohlaď ho, začne vrnět ...
.........má smysl žít...
Autor vapiti, 03.08.2007
Přečteno 361x
Tipy 2
Poslední tipující: pointik
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vapiti...

Choulim se tedy na Tvuj klin,
citis tu vuni kopretin?
Zivot mi zase stesti vzal
a na nic se me nezeptal.

Ty ale jdi tim svetem dal
a vsechno spatne kolem sebe spal!
Budu se divat zhora na stesti Tvoje
a klidne Ti dam i to moje!

04.08.2007 14:06:00 | carodejka

Nějaký smysl určitě má,o tom nepochybuju!Ale každý ho musíme nalézt. ;-)

03.08.2007 10:06:00 | Chancer

:-)

03.08.2007 09:51:00 | Barunka=o)

Čím víc k tobě bude život ošklivý, tím větší pak budeš mít radost z krásných maličkostí. Je to smutné, ale je to tak

03.08.2007 09:28:00 | gaginas

Nádherná Naděje

03.08.2007 09:01:00 | Jiparo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí