Den na Karlštejně

Den na Karlštejně

Anotace: ...pardon

Je tomu už řada let
co vydal jsem se na výlet
do kraje řeky Berounky
sebral jsem svoje korunky
a spěchal napříč vlastí,
tam co marky chrastí

Divoké hvozdy kolem řeky
nemění se po celé věky
Karlštejn pyšně na kopci stojí
stánkaři Němce ze všech sil dojí

Krystalex Nový Bor v každé boudě
stovky Japonců na rodné hroudě
chceš ruskou čepici, bryčkou na hrad?
cokoliv, ale nejdřív zaplať

Na nádvoří vítá mě kasa
zázrakem volná je druhá trasa
přes kapli sv. kříže
obrazy svatých, zlaté mříže
průvodkyně a jen tři hosti
díváme se, kde se král postil

Z hradu jdu po cestě na Ameriky
je tu moc krásně, zážitek veliký
tři lomy, hřbitov, vesnice v údolí
co takhle sednout si, než nohy rozbolí?

Pobýval tady Otec vlasti
jdu se oddávat v hospodě slasti
s kamarádem Standou, znalcem místních poměrů
však to jsem ještě netušil, že se z toho... :-)

Lepá děva piva nám donesla
po prvním doušku nálada poklesla
Standa i druhý risknul
„To že je pivo, tenhle kvas, vždyť křiví ústa, láme vaz“
a zlostně přes rty prsknul.

Pak cesta vlakem kolem Křivoklátu
probíhá přesně podle plánu
máme totiž zpoždění
a jsme celkem zmožení.

Potom si fotky prohlížíme
žádnou zradu netušíme
však ona se už blíží
žaludek mě tíží.

Jak to dopadlo nechám si pro sebe
mnohokrát potom stoupal jsem do nebe
Odkud Karel řídil vlast –
- však bez společníka jménem chlast. :-)
Autor Skald, 03.08.2007
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavý výlet...:o)))

06.08.2007 15:24:00 | Severka

:-)) vážně mě pobavila ....já znám ta místa, znám ...i jednu radu dám ...příště si s sebou na cestu ...přibal bez velkých protestů ....Endiaron! :-)

03.08.2007 09:41:00 | Jiparo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí