Alenka

Alenka

Anotace: ...jedna z 18. let... :-)

Potkal jsem Alenku
Jež měla halenku
Průsvitnou ze všech nejvíce
Řek jsem jí Alenko
Překrásná dívenko
Vždyť je Ti vidět na plíce
Načež ta Alenka
A její halenka
Vehnaly mne až do rohu
S úsměvem anděla
Mi odpověděla
Já za to lásko nemohu

Pár chvilek vzápětí
Opadlo napětí
Neboť se v sále setmělo
Průhledné stvoření
Zásadně nelení
Dostal jsem pusu na čelo
Neměl jsem tušení
Proč srdce bušení
Vehnalo mi pot do čela
Neměl jsem představy
Co je to za stavy
Alenka to však věděla

Neříkej zbytečně
Co slečně skutečně
Lichotí téměř nejvíce
Neříkej dívence
Tím méně Alence
Že je jí vidět na plíce
S výrazem kolouška
Šeptám jí do ouška
Jak za ruce se držíce
Potichu sedíme
A s láskou hledíme
Na jasné světlo měsíce
Autor Petrik78, 07.05.2005
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí