Noční přízrak

Noční přízrak

Anotace: Jak inspirativní může být cesta od nádraží v půl jedenácté večer? Tady je výsledek, který jsem začala i zhudebňovat... Zrovna se mi nechtělo veršovat, takže rýmy nehledejte...

Jdu noční ulicí.
Tma mě halí černou rouškou.
Lampy chabé světlo hází na cestu.
Projdu pod nimi,
vlastní stín mě doprovází.
Liduprázdno.
Jen já, malý přízrak noční,
tak si kráčím sama zvolna
domů od nádraží.
V domech se svítí,
jiní už dávno spí.
Jen já si tak jdu ulicí
a chci si zazpívat.
V duchu, abych nerušila,
melodii si broukám.
Vymýšlím slova k písni,
již jsem dávno zapomněla.
Klid a prázdná ulice.
Jsem ostražitá, přesto nebojím se.
Jen já se tu toulám.
Autor brunnerka, 05.08.2007
Přečteno 261x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Znáš mou výtku, že jo. :) Mno ale teším se na zhudebnění.

07.08.2007 17:03:00 | Gabika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí