Hospodská rhapsodie

Hospodská rhapsodie

Anotace: říkávalo se tomu báseň v próze.. kdo ví...

“Jak to vidíš?” černě, řekl a vrh se dolů mezi střepy přesliček! Musí se hledat! prohlásil filosof a znovu marně zamíchal hliníkovou lžící ve frankfurtské bez párku. Zdvihl půllitr z promočeného tácku a něžně se zadíval do zlatavé barvy. Evokace barokních andělíčků přichází tak sama a potichu, že ji nezaslechnou ani průsvitné uši voříška ležícího v rohu pod lavicí. “Kostel a hospoda jedno jsou” prohlásil seminarista – brigádník a setřel si z úst pěnu. Z okna hospody bylo vidět přímo do vykouslé díry lomu. Vytočili poslední půllitr a rozbili ho na prahu, aby se o něj nepohádali. “Rituály se mění, symbolika zůstává” komentoval pohřeb seminarista – brigádník. “Kostel už odvezli, teď je řada na nás” usmál se Ten Starší. Cestou domů si všichni pískali tutéž melancholickou melodii.
Autor JakuP, 05.08.2007
Přečteno 277x
Tipy 2
Poslední tipující: Sparhawk, Neznámá v neznámé době
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, jo... je to o odvezení Mosteckého kostela? Napovídalo by to tomu... Říká se tomu báseň v próze...

03.10.2007 13:48:00 | Daniel S.

Teda já úplně cítím ti dekadentní atmosféru

06.08.2007 11:41:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí