Světlo

Světlo

Světlo

K paprsku paprsek,
kočičí tlapka, hravě trhající stíny,
proudy běli a zlata, řeky řek,
a svět kolem, dogmaticky neměnný, ukáže se jiný.

Rozbřesk dne užaslé oči svatozáří oslní,
jak byly otevřeny, už nikdy se znovu nezavřou,
zapomíná se v okamžiku, na bolesti, na trní,
zářící šero je už to, co vždy bývalo jen černou tmou.

Hravé dotyky a tichounký zvonivý smích,
natahuji ruce po tom, co věky mi uniká.
Poznání získáš ode mne a já záři z rukou tvých,
kde je najednou tok života?
Hodinový stroj, co netiká.

Světlo a plamen, bolest a štěstí,
Pandořina skříňka, vykládaná zlatem a drahokamy.
Jak jednou ve světle staneš, věz žes na rozcestí,
snad k odpuštění a snad jen do pekelné tlamy.

Odpuštění ve světle, v němž válí se bílá mlha,
mlžné slzy, které roní mé rozpálené tělo,
světlo je templář, který ranou nemrhá,
a já, bláhový, tu čekám, až křížem vedví rozetne mi čelo.

A mé dlaně požírají plameny…
Autor Lucifugus Incanus, 08.05.2005
Přečteno 354x
Tipy 9
Poslední tipující: Koskenkorva, pavlis, LisSe, C.alwen, Já Esther Ruth
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano, ano, ano - ty ruce však budeš ještě potřebovat, tak moc neexperimentuj, jo? tak pa

15.01.2008 15:35:00 | PatriceB

Dobroš! jakože mám ráda Sapkowského tak 100%:-)Je to taková vzpruha!

18.06.2006 20:28:00 | Gabrielle Taroka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí