Balada plná spleenu

Balada plná spleenu

Anotace: ...

Pro co vlastně žil ten človíček,
který večer, co večer sedával
stále v hospodě u stejného stolu?
Nikdy nevnímal kolem ten kravál,
svůj život zaklel do víček
od piva. Bolelo ho, že neměl bolů.

Vždycky nebyl sám, měl známé...
i když seděl sám, byli s ním.
Žil pro to, pro co žijí ostatní.
Co jsem si nadrobil, to si sním -
říkával, - a jen to máme,
co v sobě nosíme, a nikdy zuby nezatni,

neboť to bys potom nebyl Ty.

Jednoho dne našel se... našli jej.
Byl zase sám, se svými.
Visel tam za domem na stromě,
s líci, jako vždy, mdlými.

A teď, balado má, zněj!
Spleenem, vínem mrtvých, zněj, pro mě!
Zněj!
Autor Žiťa, 08.08.2007
Přečteno 246x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Talent by se u tebe nějaký našel ;o) . Moc hezké, 80.

02.09.2007 04:08:00 | Dermgen

Moc pěkné... Nemám výhrad!

08.08.2007 22:39:00 | Lillian Bann

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí