Spáleniště

Spáleniště

Anotace: ...na troud vyschlou krajinu plamen tančil...

Hledím zpátky na zemi spálenou,
slavík kašle, nohy se chvějí v kolenou,
a závan kouře dusí jak oprátka šibenice
v popelu pláče dětská panenka a lžíce.

Jsou ohořelá torza kmenů společného štěstí,
jen chřestýš v této zemi na chrastítko chřestí,
v očích se mísí slzy, popel, sirný prach,
a padá déšť na černou zemi, padá jako hrách.

Když ráno svítá, hvězdy v agónii pějí,
vítajíc chmurnou trpkou beznaději,
pak v hlavě hučí jako v úle...
Přej pokoj lidem dobré zvůle...
Autor Brbla80, 09.08.2007
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:´-) melodie se mísí s krásou, nad tím snad i hvězdy žasnou...

29.09.2007 21:52:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

Moc hezke...

10.08.2007 07:47:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí