Pojednání prvé o České zemi

Pojednání prvé o České zemi

Anotace: psáno obrazivem z minulosti

Krása nivy plna pokory,
sytá modř snoubí se v obzory,
oblaka prodchnou bystřin tok,
valounům navzdory, rok co rok,
dálavy překlene tetřívků tok,
klikatá ramena rozpažily bory,
svítání vzlíná nad maliníky
má zem se probouzí, díky.

Úrodné lůno, kol strážné hory,
stržhlavé rokle, jež pášou jí bok
nechť hordám cizáků popletou krok.
Kamenná města, rej rybníků, úhory,
bělostné kostely, hřbitovní vrátka,
chalupy na navsích, toť má zem, matka.
Autor Taog, 10.08.2007
Přečteno 349x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Krásná óda. Rve mi srdce, když jsou k ní lidé bezohlední.

11.11.2009 20:09:00 | Dota Slunská

Naši Vlast si nenecháme vzít! Krásné..

15.09.2007 11:27:00 | Mrs.Grázl

země Česká - domov můj

19.08.2007 20:32:00 | xxx xx s

..posaďme se do zahrady..vpleťme si květy do vlasů..
..a naslouchejme písním ptačím..
:-)

14.08.2007 13:38:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí