Po svatbě...

Po svatbě...

Anotace: Básnička stará asi dva týdny odhaduji... Konkrétně mám na mysli dobu těsně po svatebním obřadu.. A když mě to tak napadá, možná stvořím druhou část, právě o obřadu a přípravách na něj :-) Jinak, samozřejmě má to spoustu nedostatků...

Hostina,
spoustu přípitků (na lásku?)
úsměvy
a pózy pro focení

Lidé chtějí vidět
demonstraci Vaší lásky
a rádi si poslechnou,
jak moc se máte rádi (tvař se přirozeně)
že je to Váš velký den (nesmělý úsměv prosím, ať působíš věrohodněji)
a kolik pro Vás znamená to,
že sem právě oni přišli...

Večer v jakési restauraci
až moc přátelské klábosení (vždyť už jsou všichni opilí)
dávno staré historky,
vyprávěné pořád s tím stejným nadšením

Nenápadně se vytratíte,
jen vy dva...
nastává...
očekávaná svatební noc

Konečně spolu sami
(nošení v náručí až na postel se nekoná)
vůně růží, šampaňské
objetí
doteky rukou,
kdy studí jenom ten kousek kovu,
co byl svědkem Vašich slibů
slibů věrnosti a lásky...
(něco mi říká, že prý navěky)

Zvracení (snad sis to nepředstavovala jinak?)
a nutná cigareta po milostném spojení
přibarveném alkoholem

Poté chvíle úzkosti
zoufalé myšlenky
strach
(další cigareta)
je to všechno doopravdy?
(máš dojem, že ty zvratky na tričku sis vymyslela?)

Nemůžu ho zklamat...

Půjdu už radši spát
(ještě si převleč to tričko)
ráno, uvidím věci líp...
a taky ostřeji
... Všechno bude dobrý, neboj

A pod ochranou rukou usínáš
v teple jistoty,
že zítra, až se probudíš
to všechno nezmizí.
Autor mattoni.uz.neni, 12.08.2007
Přečteno 411x
Tipy 2
Poslední tipující: embryo v hlave
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

;)

12.08.2007 16:23:00 | black.heart

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí