Léto

Léto

Anotace: Jak to dopadá s člověkem, který hledá životního partnera a tak... O kráse přírody, koní a lidí... Tyto věci mám ráda. A pak i to léto.

Jel jsem vlakem
v poli posetém mákem.
Skoro jsem usínal, když v tom kůň a na něm dívčina polem se hnal.

Ona měla hnědé vlasy,
na rtech slabý úsměv asi,
šaty z květin utkané,
botky z trávy splétané.

Kůň, ten ladným cvalem šel,
zlobit paní nezkoušel.
Mírné oči z pod čupřiny
koukaly mu do dáliny.

S nevírou jsem stočil oči
a obraz mi zmizel z očí.
Když znovu jsem se podíval,
ty dva už jsem nevídal.

Léto jelo rozdávat jinam.
Autor Xantista, 10.05.2005
Přečteno 383x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to celkem pěkný,,jukni se na moje básně a napiš komentář

08.03.2006 16:44:00 | Jitulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí